Miehet on sitten yksinkertaisia

Tai ei kaikki. Mutta monet.

Taiwanissa oli toinen toisensa vieressä näyteikkunoissa istuvia tyttöjä. Nättejä kuin mitkä, minihameissa ja täysissä meikeissä aamusta alkaen. Siinä istuksiessaan ne kaikki näyttivät kuorivan jotain vihanneksia. Ajattelin, että nokkelat bisnesnaiset ovat yhdistäneet kaksi liiketoimintaa: palvelevat viereistä ravintolaa pilkkomalla illallisporkkanoita samalla kun odottelevat asiakkaita ja esittelevät, hmmm, tuotettaan.

Vasta myöhemmin kuulimme, ettei kyseessä ollut se maailman vanhin liiketoiminta laisinkaan. Näissä kopeissa myydään nimittäin pureskeltaviksi suun punaiseksi värjääviä betel-pähkinöitä (minulle nämä ovat tulleet tutuksi ainakin John Irving -romaanien Intia-kuvauksista). Myyjättärien provokatiivinen ulkoasu on tarpeen miesasiakkaiden houkuttelemiseksi, sillä kilpailu on kovaa. Tarjolla on kuitenkin ainoastaan beteliä, sillä prostituutio on Taiwanissa ankarasti kiellettyä.

Leave a Reply