Kompromissi

Tänään René kysyi että ketäs meinaat äänestää. Niin.

Naapurituolista nainen sanoi heti, että hän äänestää nyt ainakin joka tapauksessa naista. René tekee vaalityötä kokoomuslaiselle kaverille, mutta miettii kuitenkin pitäisikö äänestää jotain ruotsinkielistä tai jotain homoa. 

Mihin viiteryhmään sitä sitten pitäisi perustaa? Olisiko paras sellainen, joka olisi Käpylästä vai pienen, ruotsinkielisen lapsen äiti. Akateemisesti koulutettu, aluperin Pohjanmaalta? Tai sitten sellainen, joka sekä vaatisi konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi että arvostaisi elävää kaupunkikulttuuria? Etsisi innovatiivisia ratkaisuja asuntokysymyksiin?

Valinta on oikeasti vaikeaa. Jollain tavalla tunnen muutamia, kaverien kautta tai työn puolesta, mutta en ketään riittävän hyvin. Eikä kukaan edusta minun kaikkia puoliani.

One Response to “Kompromissi”

  1. Susanna Says:

    Olen koittanut ratkaista dilemmaa puoluesurffailulla. :) Mulla on mielessä pari puoluetta, joita voin mielestäni äänestää. Niiden piiristä haen vuoron perään iän ja sukupuolen mukaan sellaisia, joiden ajatukset käy edes jotenkin yksiin omieni kanssa. Vaalikoneet on pop!

    Tällä kertaa täydellinen ehdokas tuli suoraan käteen: työkaveri teki vaalityötä miehensä puolesta.

Leave a Reply